Zorn & Dirna 1 - Valsverken

0kommentarer




Beskrivning från Albumförlaget:
Zorn & Dirna handlar om en värld där Döden blivit fängslad och där människor och djur därför blivit odödliga, vilket visar sig vara en katastrof eftersom åldrandet inte hejdas och folk därför blir som zombies. Två barn, Zorn och Dirna, har gåvan att kunna döda folk genom beröring och blir därför jagade av typer med både goda och onda avsikter



Mitt omdöme:
Jag är otroligt förtjust i historien till detta album! Döden har blivit fångad i en spegel och därför kan varken människor eller djur dö. Men deras kroppar åldras ändå och börjar tillslut ruttna och falla sönder. När detta sker tas människorna till Valsverken.

Om någon dödar en annans kropp så tar personen som dräpt över den dräptes själ. I Valsverken finns brottslingar som dömts till att ta över alla människors själar när deras kroppar förstörs. Följden blir att en enda person har massor av själar i sig, schitzofreni deluxe.

Nu råkar det vara så att barnen Zorn och Dirna har förmågan döda människor vid beröring - något som blir extremt åtråvärt i en värld där ingen någonsin kan dö. Deras förmåga upptäcks och de dras in i många olika situationer längs albumets gång.

Historien är så bra! Något jag blev lite känslig för var dock hur rikt allt var illustrerat. Illustratören har verkligen inte sparat på krutet - inälvor flyger, ben huggs av, människor delas itu, föruttnade kroppsdelar och annat mumsigt finns på nästan varje sida. Det blev nästan lite för groteskt för mig ibland eftersom allt var så detaljerat.




Annars var det en snygg serie med fin tecknarstil och klara färger. Bakgrundshistorien förklarades bra på en gång och man sögs lätt in i historien. Mycket bra!

Detta var ett recensionsexemplar från Albumförlaget, tack!





Kommentera

Publiceras ej