Baksidetext:
She sees dead people - and they see her.

Chloe Saunders used to have a pretty normal life. But that changed on the day she met her first ghost. Locked up in Lyle House, a group home for troubled teens, she finds out there´s more to the home´s teen residents than meets the eye. Will Chloe be able to uncover the dangerous secrets of Lyle House ... or will its skeletons come back to haunt her?
Eget omdöme:
När jag beställde hem denna boken visste jag inte så mycket om den. Jag visste att historien skulle ha paranormala inslag men inte mycket mer än så. Att inte veta något gjorde bara boken roligare att läsa, jag visste ju inte alls vad jag skulle förvänta mig!

Jag vill bara diskutera och beskriva och berätta hur bra boken är! Men jag ska försöka att inte avslöja så mycket.

Huvudkaraktären är Chloe som vi får följa i jag-form. Hon lever med sin ganska frånvarande pappa och flyttar ofta runt på grund av hans jobb. Förutom ett kringflackande liv så lever hon ganska normalt. Efter något som visar sig vara en paranormal upplevelse i skolan tvångsintas hon på ett gruppboende. Hon medicineras och diagnostiseras och får bara vaga svar på sina frågor.

Början av boken väckte starka känslor hos mig. Jag blev arg över hur Chloe behandlas, förfärad över att hon kan låsas in utan några som helst föregående symtom. Allt får sedan en förklaring, även om det inte är en trevlig sådan. Lyle House visar sig vara något annat än ett vanligt gruppboende för problemungdomar.

Jag gillar karaktärerna i boken! De är kanske inte de mest tredimensionella personerna men alla har sin charm även om vissa retar gallfeber på mig. Trevliga Simon, hemska Tori, tjuriga Derek. Både Chloe och de andra intagna på hemmet visar sig ha olika slags paranormala förmågor, vissa mer medvetna om det än andra. Chloe börjar tyst ifrågasätta Lyle House och de som driver det vilket tar både henne och de andra karaktärerna till oväntade platser.
     The Summoning innehåller konspirationer och skrämmande inslag. Scenerna där Chloe, omedveten om sin styrka, råkar kasta tillbaka själar i deras ruttnande kroppar är obehagliga att läsa. Det finns också goda bakgrundhistorier och som läsare känner jag att jag verkligen att jag får ta del av bokens värld och karaktärernas liv. Det är också väldigt kul att få följa hur tonåringarna upptäcker och utvecklar sina förmågor. Det är inte helt oproblematiskt vilket gör att det känns väldigt realistiskt.

Historiens potential utnyttjas inte helt till sin fullo men det är ändå en riktigt njutbar bok och ett måste att läsa uppföljaren - boken ingår i The Darkest Powers-trilogin!

Boken når inte helt upp till en femma, men den är en solklar fyra! Och ett extra plus för det underbara omslaget! Storpocket med svart spets på baksidan, vackert typsnitt, och lite sträv känsla på hela boken utom på smycket som är glansigt och fint.Kikar bara förbi här, hej hej på alla er som fortfarande kikar in! Har ju varit tyst ett tag.


Jag och sambo har besök hemifrån och det är mycket studier på gång, men jag planerar att lägga upp ett par recensioner snart. Har bland annat plöjt igenom "Genom dina ögon".

Vi hörs snart!Vad som är väldigt kul är olika fantolkningar av Rue´s song och the Hanging tree, från Hungerspelstrilogin, som dykt upp på Youtube!

Här är min absoluta favorittolkning av The Hanging Tree, från boken Mockingjay (Revolt).
Vackert.

  
         
Jag är inne i en lässvacka igen, sådär som det blir när livet kommer emellan. Jag har väldigt svårt att slappna av med en bok när jag känner mig stressad och ofokuserad, vilket är synd. En bra bok är ju bästa botemedlet mot stress.

Jag läser fortfarande Metro 2033. Men det går långsamt fram. Inte för att den är dålig. Men jag läser bara ett par minuter på kvällen och inte varje kväll. Så det tuffar på i en galet långsam takt.


Nu längtar jag i alla fall till min senaste minibeställning! Forsättningen på The Summoning samt Stephenie Meyers The Host. Dock är omslaget det absolut fulaste jag vet, likadant både på engelska och svenska. Förhoppningsvis är historien bra, jag har läst mycket gott om den.               
Glad påsk! Jag önskar er alla mycket godis, fint sällskap och god läsning! Själv förknippar jag påsken med Alice i Underlandet på grund av hararna, så jag ska nog frossa lite i den sagan i helgen!


    
Vackra ting från Etsy.
Beskrivning från Bokus:
Det finns en okänd människoart som lever mitt ibland oss. Människor av kött och blod, precis som vi, men de har snövit hud och vitt hår och deras cellstruktur gör att ljuset bryts mot deras kroppar, och därför kan våra ögon inte se dem. Men vi kan märka dem ibland, när de råkar komma för nära oss. Känslan av att det finns någon annan i rummet, trots att vi vet att vi är ensamma.

När journaliststudenten Alexandra intervjuar barn om deras låtsasvänner börjar underliga saker hända. Barnen beskriver vita människor som finns i deras närhet och som föräldrarna inte kan se. En teckning gjord av en mentalpatient visar en känd men ändå märklig värld, som både skrämmer och lockar henne.

Det blir upptakten till en berättelse om en värld som de flesta av oss inte visste fanns. En värld så otrolig, men samtidigt så vacker att man, när man bjuds in i den, lockas att tro att den är sann.Eget omdöme:
Jag älskar idén om ett annat folk som lever mitt bland oss. De ickesynliga är väl beskrivna och genomtänkta. De fungerar också som ett ideal. De är människor som lever på "det rätta sättet". De är effektiva, känsliga, kreativa, har samhörighet och lever nära naturen. De har uppnått harmoni. I motsats till detta finns de vanliga människorna som vi känner dem; de är stressade, högmodiga och har tappat kontakten med moder jord.

Som sagt, arten är väl beskriven. Men ofta får jag känslan av att sitta i skolbänken. Det är en trovärdig historia med mycket, mycket fakta och reflektioner. Jag tycker att det är ett tema över hela boken, nästan oavsett vad det gäller så låter Härén sina karaktärer spruta ut kunskap, eller bara flika in något klokt bland raderna i tid och otid. Ibland känner jag inte att kunskapen man får ta del av är särskilt relevant för att föra historien vidare. Intressant och tänkvärd, men inte relevant. Det känns mer som ett försök att visa sin intelligens. Det märks att Härén är smart men jag vill inte hela tiden läsa om vilka paralleller som kan dras till hit eller vilka reflektioner som kan passa dit. För mycket för min smak.

Jag gillade inte heller upplägget på boken, varje kapitel var på 2-3 sidor. Efter de tre sidorna ur de vanliga människornas perspektiv kommer sedan 1-2 sidor av de ickesynligas perspektiv, helt kursiverat. Genom kursiveringen blir det en tydlig avgränsning men det är inte helt bekvämt att läsa. För mig var boken alldeles för upphackad.

         En helt okej bok. Jätteintressant idé och väldigt tänkvärd, dock överambitiöst utförande och alldeles för korta kapitel.


20. Revolt - Suzanne Collins ............................................................................ 329s
19. Fatta Eld - Suzanne Collins ......................................................................... 318s
18. Buffy the Vampire Slayer: Coyote Moon - Vornholt, Byron Cover, Henderson . 165s

17. The Summoning - Kelley Armstrong ............................................................ 390s
16. Hungerspelen - Suzanne Collins .................................................................. 304s
15. De ickesynliga - Fredrik Härén .................................................................... 323s
14. En hjärtformad ask - Joe Hill ....................................................................... 343s


Antal böcker: 7 st
Antal lästa sidor: 2172 sidor
Antal omläsningar: 3 st


Månadens höjdpunkt var helt klart omläsningen av Hungerspelstrilogin! Fantastiskt kul att dyka ner i den världen igen i och med filmpremiären. Och jag insåg att min absoluta favorit av de tre böckerna är Revolt! Vanligtvis tycker jag bäst om första delen i serier då man introduceras för allt och det mesta är ganska  okomplicerat. Men Revolt är helt underbar - actionfylld, känslosam, ger svar på saker man undrat under de förra böckerna, bjuder på överraskningar och vänder helt upp och ner på sådant man trott var sanning. Finnicks historia är ett fantastiskt exempel på det. Här tror man att han är världens Casanova genom en och en halv bok och så visar det sig finnas en vidrig och tragisk historia bakom fasaden.

Jag tyckte också hemskt mycket om The Summoning och har beställt uppföljaren. Äntligen en serie som jag verkligen fastnat för!


De Ickesynliga och En hjärtformad ask var helt okej läsning, och Buffy-boken var usel. En väldigt blandad läsmånad med andra ord. Riktiga höjdpunkter, lite ljummet och ett bottennapp.

Och som vanligt blev det sju böcker..! Knäppt.Jag ser fram emot vad april har att erbjuda!