Det här med bokvideos tycker jag är himla kul men tyvärr har jag svårt att hitta booktubers, eller book vloggers, som jag fastnar för. Från Sverige gäller såklart videos från Schitzo-Cookie och Nellons bokblogg. Mina två, och än så länge enda, favoriter från Youtube är följande:

 

 

 
 
 
 
Följer ni några booktubers? Tips mottages tacksamt!
 
 
 
Flickan från ingenstans - fy vilken lång startsträcka! Jag påbörjade boken förra veckan men har bara läst ett par 300 sidor. Jag blir inte riktigt intresserad och överflödet av manliga FBI-agenter står mig upp i halsen.
 
Jag väntar på att historien ska komma igång och fortsätter kämpa på. För kämpar gör jag, det är ingen nöjesläsning än så länge. We'll see.
 
 
     
 
Är det någon som har läst den, på svenska eller som engelska The Passage? Vad tycker ni?
 
 
Dags att annonsera vinnarna i tema-tävling nr 2! Tävlingen avgjordes genom gammal hederlig lottning.
 
 
Grattis till:
 
 
Nellie!
 
Och Henrietta!
 
 
Grattis till vinst, mail kommer inom kort! Tack till alla som deltog!
 
 
 
Tävlingen är uppe till kl 00.00 ikväll! Sista chansen att delta! Lottning kommer ske nästa vecka - lycka till!
 
 
 
 
 
 
    
 
 
Det var ganska länge sen jag köpte många böcker på samma gång och jag kan verkligen säga att jag saknar känslan av en jättehög som väntar på att läsas! Veckornas inköp:
 
The Maze Runner - James Dashner
Pretties - Scott Westerfeld
Matched - Ally Condie
City Of Bones - Cassandra Clare
Warm Bodies - Isaac Marion
Mannen som föll i glömska - Mia Ajvide  (rec-ex)
Fallen ängel - Becca Fitzpatrick
Flickan från ingenstans - Justin Cronin
Alla min vänner är superhjältar - Andrew Kaufman
Förlorad ängel - Becca Fitzpatrick
 
 
Pretties är uppföljaren på min second-hand fyndade Ful. Bra men inte fantastisk. Warm bodies läste jag precis ut inatt och wow, det är verkligen en bok helt olik andra! Slutet skulle jag inte hurra för men resten - fantastiskt.
 
Fallen ängel verkade lite mesig, men smått intressant så den köptes utav bara farten. Utan förväntningar parkerade jag mig i soffan med boken i knät och lämnade den inte förrän hela boken var utläst. Den var så knäppt bra att jag mitt i natten var tvungen att lägga en beställning på uppföljaren!
 
Jag ser fram emot att gräva ner mig i nästa bok, nu gäller det bara att välja vilken..!
 
 
 
 
 

Dags för en liten tävling igen! Denna gång är vinsterna tre bokmärken med 18 karats guldplätering. Tre vinnare kommer lottas ut och slumpen avgör vilket bokmärke som hamnar hos vem.

 

 

Som vanligt räcker det med en kommentar för att delta, vilket ger en lott i potten. För extra chans och tre lotter tipsar ni om tävlingen, exempelvis via er blogg eller facebook.

 

Tävlingen är öppen till fredagen den 17 augusti!

 

Jag hoppas att många vill delta!

Lycka till!

 

 

 

 

 
 

Beskrivning från Bokus:

Kärlek är det värsta som kan hända.

 

Första delen i Lauren Olivers laddade dystopiska trilogi är en tankeväckande och spännande berättelse om de krafter som försöker kontrollera oss - och de vi inte själva kan kontrollera.

 

Förr i tiden var kärlek det viktigaste i världen. Människor gjorde vad som helst för den. De kunde ljuga för kärlekens skull. Till och med döda. Men allt är annorlunda nu. Kärlek är en sjukdom som går att bota. Regeringen ser till att alla genomgår behandlingen när de fyller arton. Ett liv utan kärlek är ett liv utan smärta. Det är tryggt, förutsägbart och lyckligt.

 

Lena Haloway har alltid sett fram emot dagen då hon ska bli botad. Men med 95 dagar kvar till behandlingen händer det otänkbara ...

 

 

Eget omdöme:

Något jag verkligen gillade med denna bok är hur huvudkaraktären Lena inte direkt är den rebelliska hjälten som ifrågasätter samhället! Lena längtar snarare till operationen och att matchas ihop med en lämplig partner, och istället finns det andra karaktärer omkring henne som börjar influera till ett annat tankesätt.

 

Historien är lättläst och flyter på bra. Slutet var ganska känslosamt för min del, ett plus för det. Twisten med Lenas mamma ger också plus. Det är också intressant att följa Lenas helomvändning och likaså relationen med Alex.

 

Något som jag upplever negativt med boken är att karaktärerna känns väldigt bleka. Jag känner dem inte riktigt, tar mig inte till dem. Kanske blir det bättre i nästa bok, då detta är första delen i en trilogi, men nej, jag faller inte för någon. Lena själv är inte särskilt märkvärdig, hennes moster Carol är irriterande men mest platt och för henne blir jag ganska likgiltig. Alex är dock en fin karaktär, en sådan kille som man gärna blev lite småkär i som tonåring. Snäll, lojal, tröstande, tålmodig, heroisk, rebellisk. Jag gillar Alex. Men samtidigt fattas det något och när boken är stängd är han glömd.

 

     

 

 

Trots lite negativ kritik så var det en trevlig bok som snabbt lästes ut. Och även om boken inte grep tag i mig så är jag ändå glad att den hade närmare 500 sidor. Det var en trevlig kvällsläsning!

 

Tack till Bonnier Carlsen för recensionsexemplaret!