Drömmarnas djup - Hisae Iwaoka

0kommentarer
Beskrivning från Bokus:
Drömmarnas djup är en varmhjärtad och gripande berättelse om en flicka som somnar så djupt en natt att hon hamnar på den plats som drömmar kommer från. Hon vet inte hur hon ska ta sig hem men blir erbjuden att jobba i en liten snabbköpsbutik som dykt upp från ingenstans. En butik, där känslor som inte kunnat utryckas, bevaras i burkar, och som besöks av vilsna själar som inte kan lämna drömmarnas värld.


Eget omdöme:
En jättesöt liten historia!

Tecknarstilen passar mig perfekt, lite söt, lite humoristisk. Det jag gillade med serien är att den blandar djupare känslor med plötslig humor - så typiskt manga.

Favoriten är nog de små drömbuden som delar ut drömmar till alla männskor om natten. Och händelserna kring Saturos far, en pojke som är fast i drömlandet, är väldigt roliga! Samtidigt som humorn blandas med allvar.


Något jag också tyckte var himla fint porträtterat är själarna som kommer till snabbköpet.
De försöker minnas vad som hänt dem och man får sedan ta del av deras historia, ofta är de lite sorliga. En annan vacker del är hur människors känslor bevaras i burkar på snabbköpet, och anledningen till det.

Dessutom var det ganska intressant hur Gud togs upp lite som i förbigående här och där, och allra roligast var det att Gud inte var särskilt stel eller korrekt - och han avbildades väldigt roligt också.


                      


Lite humoristiskt extramaterial i slutet var pricken över i:et!

Allt som allt så är det en vacker liten historia med lite sensmoral inbäddat.


Tack till Ordbilder Media för recensionsexemplaret!Kommentera

Publiceras ej