Om The Mortal Instruments

1kommentarer

Jag har precis avslutat bok två, City of Ashes. Och såklart måste jag genast beställa hem tredje boken! Så himla dumt att jag inte har den liggandes..
 
Det jag verkligen gillar med serien är hur det är så mycket som är helt oväntat som helt förändrar historien. För att vara så vag som möjligt för att inte spoila: situationen med Clary och Jace i bok ett - whaaaaaat?! Jag tappade bokstavligen talat hakan och huvudet nästan exploderade. Och i bok två, grejen med Simon. Allt liksom vänds upp och ner, vilket är fantastiskt och jobbigt och underbart och irriterande.
 
Något som jag inte är helt såld på är tempot. Jag tycker att hela serien hittills går på högvarv. Det är action efter action och jag vill så gärna ha en liten paus mellan flygande motorcyklar, kidnappningar och våldsamma fighter. De hinner knappt ur en krånglig situation förrän nästa är ett faktum. Jag vill ha lite tid till utveckling mellan karaktärer. Till exempel fler scener med Clary och Jace som inte innefattar slakt av demoner, flykt från vampyrer eller jakt efter Valentine..
 
Men trots en takt på 140 kan jag inte vänta på nästa del! Jag undrar om närmsta bokhandel har den på lager..?
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentarer

Bella

14 Oct 2012 18:04

Jag är dock inte lika såld på den här serien. Tycker Clarys och Jace relation är lite smått motbjudande.... Men som du säger, den vände helt upp och ner på historien iaf ^^
Vi brukar ha dessa böcker inne i butik iaf så är nog värt att se efter titta! :D

Kommentera

Publiceras ej