Spiderwick 1: Vättar i väggen - Holly Black
What´s left of me - Kat Zang
The Thirteenth tale - Diane Setterfield
En tid för mirakel - Karen Thompson Walker
Specials - Scott Westerfeld
 
 
En hög med böcker har precis landat och jag är jättepepp! Det har tagit ganska lång tid att få hem dem och undertiden har jag slöläst i andra redan utlästa böcker. Himla tråkigt, särskilt när läslusten är på topp.
 
Jag tror att jag ska börja med The Thirteent tale. Den verkar vara sådär perfekt ryslig lagom till Halloween!
 
 
 
Vad läser ni till Halloween?
 
 
 
 
 
Jag har precis avslutat bok två, City of Ashes. Och såklart måste jag genast beställa hem tredje boken! Så himla dumt att jag inte har den liggandes..
 
Det jag verkligen gillar med serien är hur det är så mycket som är helt oväntat som helt förändrar historien. För att vara så vag som möjligt för att inte spoila: situationen med Clary och Jace i bok ett - whaaaaaat?! Jag tappade bokstavligen talat hakan och huvudet nästan exploderade. Och i bok två, grejen med Simon. Allt liksom vänds upp och ner, vilket är fantastiskt och jobbigt och underbart och irriterande.
 
Något som jag inte är helt såld på är tempot. Jag tycker att hela serien hittills går på högvarv. Det är action efter action och jag vill så gärna ha en liten paus mellan flygande motorcyklar, kidnappningar och våldsamma fighter. De hinner knappt ur en krånglig situation förrän nästa är ett faktum. Jag vill ha lite tid till utveckling mellan karaktärer. Till exempel fler scener med Clary och Jace som inte innefattar slakt av demoner, flykt från vampyrer eller jakt efter Valentine..
 
Men trots en takt på 140 kan jag inte vänta på nästa del! Jag undrar om närmsta bokhandel har den på lager..?
 
 
 
 
 
 
 
Jag har inte skrivit månadsrapporter på ett tag och jag har inte uppdaterat läslistan på länge. Mitt i vardagen med allt som hör till så har bloggen hamnat lite i skymundan. Jag har känt lite press på att uppdatera (en press som bara kommer från mig själv) och responsen på det har varit att inte uppdatera alls. Lusten till bloggen försvinner när jag känner krav.
 
Läst har jag däremot gjort! Det är helt underbart att komma in i tempot igen! Just nu är jag snart klar med The Maze Runner, en bok jag gillar men inte är helt såld på. Matched läste jag ut i veckan, den gillade jag! Och så City Of Bones, vars fortsättning precis damp ner i brevlådan idag! Första boken slutade helt vrickat och oväntat, knäppt. Så nu ska jag dra mig hem från skolan och gräva ner mig i läsning!
 
Nån recension kommer kanske längre fram, ingen press..  :)