I väntan på min bokbeställning läser jag dystopiska Delirium av Lauren Oliver. Jag är helt såld på konceptet om kärleken som en livsfarlig sjukdom! Än så länge har jag bara läst ca 70 sidor men boken känns helt klart mycket lovande.
 
 
 
Det har kliat och kliat i fingrarna efter att klicka hem lite nya böcker! Varukorgen på Bokus fick dock begränsas ganska rejält för att inte få hem en mega-gigantisk beställning värd halva hyran..
 
Jag beställde bland annat dessa böcker nedan. Jag har varit väldigt intresserad av dem länge men helt enkelt inte kommit till skott. Halva bloggosfären har nog läst dem, och nu är det min tur. Can´t wait!
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var otroligt länge sedan jag deltog i bokbloggsjerkan hos Annikas litteratur och kulturblogg. Blev påmind hos favoriten Schizo-Cookie och helgens fråga passar perfekt in på något jag har funderat på ett tag:
 
Om du fick välja, vilka böcker skulle du vilja se publicerade redan IDAG och varför?
 
Det finns egentligen bara en enda bok som jag verkligen väntar på och helst skulle vilja läsa nununu! Och det är fortsättningen på underbara Alla Själars Natt (A Discovery of Witches)! Del två i trilogin, Shadow of Night, kom ut på engelska för ca två veckor sedan och sen dess har jag gått och grubblat. Jag vill allra helst läsa alla delar på samma språk - och allra helst i samma format - vilket innebär att jag måste vänta länge då jag har första boken på svensk pocket.
 
 
          
 
 
 
Dessutom är jag inte särskilt förtjust i de engelska omslagen, och absolut inte de engelska omslagen som finns hos de svenska bokhandlarna! Så om jag väljer att läsa boken på engelska redan nu så kommer jag absolut beställa från The Book Depository för det minst fula omslaget..
 
Men ja, helst skulle jag vilja ha den svenska pocketversionen i min hand redan nu! Åh vad jag längtar efter fortsättningen!
 
 

 

Beskrivning från Bokus:

Robert Neville är den siste mannen på jorden - men han är inte ensam.
En fasansfull farsot har dragit fram och gjort att resten av mänskligheten - män, kvinnor och barn - har muterat och förvandlats till fruktansvärda, nattlevande varelser som törstar efter Roberts blod.

 

Hopplösheten i Roberts liv är total, ändå förmår han inte göra slut på det. Han lever sitt liv på det enda sätt han kan: på dagarna åker han runt i det ödelagda Los Angeles och letar efter sina vilande fiender för att ta slut på dem, en efter en, med en påle i hjärtat. På natten barrikaderar han sig i sitt hus och ber om att få se ännu en gryning.

 

Så en dag händer något som stör hans monotoni. Men är det en välsignelse eller en förbannelse?

 

 

 

Eget omdöme:

Det är svårt att skriva denna recension utan att avslöja för mycket. Håll till godo med en ganska vag och svagt osammanhängande recension. Och läsläsläs boken!

 

Robert Neville är länge den enda karaktären i boken men historien blir ändå inte långtråkig och monoton. Det är snarare väldigt intressant att lära känna Neville, hans tankar, grubblerier, och hans dagliga rutiner - och det är också genom honom som man får ta del av vad som hänt med världen.

 

Neville intresserar sig så småningom för vad som har orsakat vampyrismen och för mig är det en ny och väldigt logisk förklaring som läggs fram. Svaret känns inte övernaturligt och taget ur det blå utan istället mycket möjligt.

 

Även om jag inte hade något alls emot att enbart läsa om Robert Neville så var höjdpunkterna helt klart händelserna där han möter hunden vilken han tyr sig till, samt kvinnan han möter längre fram. Historien med hunden skiljer sig väldigt mycket från filmen I Am Legend, och den är snarare tragisk och kort än lycklig-bästa-vän-för-alltid som i filmatiseringen. Överhuvudtaget skiljer sig filmen och boken väldigt mycket åt. Filmen känns nästan som en helt annan historia.

 

Historien utvecklas otroligt bra och det visar sig att alla vampyrer inte alltid är ointelligenta monster. Händelseutvecklingen tar också en helt annan vändning från och med Nevilles möte med en ensam och rädd kvinna. Vem är det verkliga monstret i den nya världen? Och slutet sen. Otroligt bra och överraskande, helt annorlunda mot filmens slut. Jag stängde boken med en klump i magen och många tankar.

 

 

 

 

Jag rekommenderar er alla varmt att läsa Legend! Jag började läsa i tron att boken och filmen var lika men det visade sig vara helt fel. Kan dock säga att även om filmen är bra så är boken faktiskt ännu bättre!

 

Och bokens omslag tillsammans med de svarta kanterna är bara helt underbart!

 

 

Tack till Styxx fantasy för recensionsexemplaret!

 

 

 

Jag hittade Harry Potter-böcker billigt på CDON så jag köpte de sista som jag saknar! Jag jobbar exakt varenda dag hela veckan så böckerna kommer vara något fint att längta till under trötta jobbdagar, och som en belöning på kvällarna innan nästa tidiga morgon.
 
Öht så  jobbar jag massor i sommar, därför är även uppdateringen låg. Men det är himla kul att se alla som kikar in varje dag ändå!  Och längre fram kommer det faktiskt dyka upp ännu en tävling, men det tar vi då!
 
Hej så länge för denna vecka!
 
 
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
Harry Potter och Hemligheternas kammare för en tjuga på second hand. Tjohoo!
 
 
 
 
De senaste dagarna har i princip enbart bestått av jobb och därför känns mina två lediga dagar framöver helt underbara! Jag ska få sol på näsan och gräva ner mig med massa böcker! Underbart.
 
Jag har i alla fall hunnit med att läsa ut En natt på Daemon Hall. En mysrysare som jag kan rekommendera. Själva historien i sig var både spännande och ganska medioker. Höjdpunkterna var dock de små skräckberättelserna som vävdes in i handlingen, vissa av dem ganska obehagliga.
 
Nu är det dags för Scott Westerfelds Ful!
 
 
    
 
 
 
 
 
Glöm det jag skrev om att jag nog bara kan läsa Harry Potter framöver. Det försvann helt när jag tog en vända på second hand! Med mig hem fick jag 8 böcker för 85 kronor. Helt underbart.
 
Det som är så kul med second hand är att man kan chansa lite och köpa sånt man annars inte skulle lägga pengar på. Och ofta är de flesta böcker i väldigt gott skick. Folk verkar ta bättre hand om sakerna när de själva äger dem. Till skillnad från de biblioteksböcker där jag funnit mosade insekter, mat och något som var misstänkt likt blod...
 
Mina köp:
 
Första boken köpte jag enbart för att omslaget är så himla, himla fint! Och för 5 kronor kan jag gott och väl ta mig en titt på Tempelriddaren av Guillou.
 
Dessa Kiki Strike-böcker tyckte jag verkade ganska kul. De är ett bra exempel på sådana böcker som är lite av en chansning. Jag skulle inte köpt dem till fullpris.
 
 
En natt på Daemon Hall samt Gästspel av Vampyr. Den första var nyare än jag trodde, från 2009. Den andra är en bok från 80-talet. Båda verkar väldigt intressanta!
 
 
Som en fortsättning på övernaturligheter kommer en bok jag velat ha ett tag, men inte tillräckligt mycket för att ta steget och köpa. Så jag blev väldigt glad att se den i hyllan. Ännu gladare blev jag av nästa bok; Ful av Scott Westerfeld! Den har länge stått på min läslista! Och för ynka fem riksdaler gör det ju faktiskt inget att omslaget är fult!
 
 
 
Det var min brokiga loppis-haul! Jag är himla nöjd. Det är kul att gå utanför sin comfort zone och satsa lite mer på annorlunda böcker!
 
 
 
 
 
 
Vi har inhyst sambos föräldrar här i ett par dagar vilket har inneburit mycket sightseeing och lite läsning. Därför har jag kunnat spara lite på Dödsrelikerna. Kanske var det lika bra att det inte blev en manisk maratonläsning. Istället har jag fått sol på näsan, tagit del av kultur och haft väldigt trevligt. Och boken har varit som att besöka en kär vän en liten stund varje kväll. Mycket mysigt.
 
Funderar på om det är dags att ta sig an Fenixorden igen.  Jag är inne i ett Potterflow och kan nog inte läsa något annat än. Så jo, det är nog dags för seriens tjockaste bok!
 
 
 
Vad läser ni just nu? :)