Så. Skolan har börjat igen och jag ville verkligen inte spendera dyra slantar på första kursboken. Men precis när jag skulle låna boken på biblioteket så är den utlånad. Det enda exemplaret är poff borta, och jag måste köpa boken ändå - för jag behöver den verkligen nu.
 
Så jag tröstade mig själv med att slänga ner City of Ashes i kundkorgen. Just nu läser jag nämligen City Of Bones. En bok som jag inte fastnade särskilt mycket för i början men nu, mer än halvvägs in, dras jag som en magnet till sidorna. Jag bara måste ha fortsättningen liggandes! Något bra kom i alla fall ur det hela.  :)
 
 
     
 
 

Beskrivning från Bokus:

Skräckromantik i igenkännbar verklighet.

En dag känner Jacks fru Aino inte längre igen honom. Han är bortsuddad ur hennes minne; som om deras liv tillsammans i stugan vid havet aldrig hade ägt rum. När han kommer till sitt jobb som guide på slottet Myntholm beter sig hans kollegor avvisande. Till och med hans gamla mor stirrar frågande och skrämt på honom. Ingen vet vem han är.

 

Varför är det ingen som kommer ihåg Jack? Och varför kan ingen minnas hans ansikte mer än några sekunder? Hans efterforskningar leder honom till ett kollektiv med "bortglömda" i Stockholmsförorten Rinkeby,men också bakåt i tiden, till Myntholm och en galen flickas tragiska öde. Kanske finns där ett svar och lösningen på hur han ska få Aino, och sitt liv, tillbaka.

 

 

Eget omdöme:

Mannen som föll i glömska är både spännande och långtråkig.

 

Det börjar bra och jag känner verkligen förvirringen och desperationen hos Jack. Vad händer, varför händer det? Det hela är surrealistiskt och sorgligt.

 

Parallellt med huvudhistorien om Jack pågår också hans efterforskningar kring en gammal historia om den galna flickan på Myntholm. Även om dessa två historier har en uppenbar koppling känner jag att Ajvide kunde hållit sig till huvudhistorien. Jag upplever det som spretigt och ointressant, och i vanliga fall är jag ändå intresserad av historia och mystiska släktsägner.

 

Berättelsen utspelas i nutid och språket är väldigt modernt. Och förutom att Jack helt plötsligt upphör att existera i människors medvetande så är allt normalt och väldigt realistisk. Kanske är det anledningen till att jag inte riktigt tar till mig boken? Allt är så verkligt och normalt, not my cup of tea.Och jag skulle absolut inte klassa boken som skräckromantik.

Ofta beskrivs de gator och platser som Jack besöker och för någon som bor i Stockholm kan det säkert vara intressant att följa hans väg och känna igen platserna. Men för mig blir det bara onödigt. Jag är inte intresserad av vilka gator han väljer, för mig räcker det att han tar sig till ett torg. Jag behöver inte veta vad torget heter eller vilka gator han tog för att komma dit.

 

 

 

Trots lite negativitet så fastnade jag ändå för boken, i vissa avsnitt. Andra kändes som utfyllnad som jag kunde varit utan. Mannen som föll i glömska var verkligen inte min stil, kanske får boken mycket bättre omdöme från andra. Den var läsvärd, men nådde inte upp till mina förväntningar.

 

 

Tack till Månpocket för recensionsexemplaret!

 

 

Alltså. Här inne är det dött.
 
Jag jobbar och jobbar och tid för att läsa finns knappt. Inte lust heller egentligen. Jobba, äta, sova. Så ser mitt liv ut just nu. Kommer i alla fall ha en del pengar att spendera på nya böcker sen, vilket alltid är trevligt!
 
 
Men jag återkommer snart! Har bland annat en recension på g - Mannen som föll i glömska av Mia Ajvide. Men än så länge nöjer jag mig med att kika in hos alla ni andra fantastiskt bra bokbloggare!
 
Ciao.
 
 
Flickan från ingenstans har verkligen gjort att jag tappat farten i läsandet. Jag ger inte upp om en bok om den inte är absolut skitdålig, och Flickan från ingenstans är inte riktigt dålig. Dessutom känns det som om jag investerat så mycket tid och energi för att komma lång och att ge upp innan slutet känns meningslöst. Men boken ligger bara på sängbordet och skräpar, det går långsamt fram och jag njuter inte alls. Samtidigt tycker jag inte o att läsa två nya böcker parallellt så att påbörja en ny är inte att tala om.. Fjantigt dilemma egentligen.
 
Min lösning vid dessa tillfällen är att få igång läslusten med en favoritbok. Jag har bara två sådana som jag kan läsa om och om igen; första delen i Twilightsagan samt Alla själars natt. Twilight är lättläst och lagom spännande. Ofta tar jag upp den för att läsa om de första kapitlen men slukar sedan hela boken på en eftermiddag. Alla själars natt är helt underbar, något som jag tjatat och tjatat om här på bloggen, hehe.. Att dyka ner hos Diana Bishop, hennes charmiga mostrar och deras egensinniga katt, uråldriga Matthew Clairmont, hans iskalla mor Ysabeu, att besöka Oxford, gräva ner sig i realistiska intriger bland demoner, vampyrer och häxor - ja det är den absolut bästa boten jag vet. Kurerar lässvacka på nolltid.
 
 
 
 
Så jag tar en snabbtitt in i Diana Bishops värld och hoppas på att få igång läslusten igen - många böcker väntar på att läsas! Det återstår att se om jag kommer plocka upp Flickan från ingenstans igen. Att förlora lusten till att läsa känns som ett väldigt högt pris för att komma igenom boken..
 
 
 
Har ni någon räddare-i-nöden bok att plocka upp när läslusten inte är på topp?